Bericht van het bestuur

SIL-leden op natuurijs, afscheid van de Sneeuwbal, de nieuwe SIL-clubavond en vervolgstappen met Schaatsbelang Zuid-Holland

Sommige SIL-leden hebben begin januari op natuurijs geschaatst! Alhoewel op sloten en vaarten het ijs nog erg dun was, hebben enkele durfallen toch hier en daar wat baantjes kunnen trekken op onder andere de roeibaan Koning Willem Alexander. Op ondergespoten weilanden en combibanen was het ijs, weliswaar kortstondig, ook heel goed te berijden. Laten we hopen dat dit een voorproefje was! Momenteel is het buiten relatief warm, maar de winter is echt nog niet voorbij. Wie weet wat februari nog voor ons in petto heeft?

Per 1 januari 2024 hebben we afscheid genomen van de Sneeuwbal. We kijken terug op een fijne tijd aan de Lange Vaart, vooral de oudere leden zullen mooie herinneringen aan de Sneeuwbal koesteren. Met de start van het inlineseizoen gaan we het clubhuis op Sportpark Noordrand gebruiken en wordt de maandagavond de “SIL-clubavond”. Tijdens en na de trainingen willen we het clubhuis openstellen. Koffie, thee en andere drankjes staan, voor een vriendelijke prijs, klaar voor ouders en leden. Natuurlijk ben je ook welkom om alleen wat te komen drinken zonder ‘de enge wielen’ onder te binden.

En ja, wil je een gezellig clubhuis, met gedreven en betrokken mensen achter de bar, dan hebben we daar onze leden voor nodig. Het verenigingsgevoel binnen SIL is zeer sterk, dus we gaan er van uit dat de barcommissie goed gevuld gaat worden met enthousiaste leden! Saskia Meijer neemt de organisatie en werving van vrijwilligers op zich. Bardienst draaien werkt het beste als je dat niet al te vaak hoeft te doen. Om de kantine structureel op maandagavond en bij evenementen te kunnen bemannen, hebben we dus veel mensen nodig. Al vroeg in het voorjaar stellen we een rooster voor de bardiensten op, zodat je ruim van tevoren weet wanneer je aan de beurt bent. 

Wil jij je inzetten om de maandagavond nog gezelliger te maken? Geef je op bij Saskia Meijer, tel: 06-10168252, e-mail: sazz@mac.com.

Schaatsbelang Zuid-Holland

Vorig jaar is op initiatief van Gewest ZH en verenigingen de werkgroep Schaatsbelang Zuid-Holland opgericht. In eerste instantie om partijen te bewegen om een dreigende sluiting van De Uithof te voorkomen. Toen deze dreiging minder acuut bleek, is de koers verlegd en zijn er bredere initiatieven ontplooid om voor de belangen van het schaatsen op te komen. 

Op donderdag 8 februari aanstaande organiseert Schaatsbelang Zuid-Holland een bijeenkomst voor besturen. In het eerste gedeelte geeft de werkgroep een update van de activiteiten sinds de start vorig jaar. Vervolgens zal Eugène de la Croix, directeur van De Uithof, een presentatie geven over het reilen en zeilen van De Uithof en staat hij open voor vragen hierover. SIL is tijdens deze avond aanwezig met 3 bestuursleden. 

Dit nieuws delen:

Ander nieuws

Train de trainer (inline)

Het skeelerseizoen is begonnen! Maar niet zonder een goede voorbereiding! Eerder berichtte we al dat de trainingen anders gaan inrichten om de inline sport met de juiste technieken aan te leren en is daarvoor een trainingsprogramma opgesteld. Om hiervoor de juiste instructies te geven, heeft de technische commissie inline afgelopen zaterdag een train de trainer bijeenkomst georganiseerd voor onze SIL trainers. Hier kwamen vooral de jeugdtrainers op af.

Lees verder »

Inschrijvingen Oomssport Jeugdskeelercup geopend

Vind je het leuk om mee te doen aan inlinewedstrijden? Het programma van de Oomssport Jeugdskeelercup is bekend. Op 4 mei zal de competitie plaatsvinden op onze eigen thuisbaan, Sportpark Noordrand. Het zou leuk zijn om daar met een grote groep SIL’ers onze vereniging te vertegenwoordigen.

Lees verder »

Wij willen graag onze sponsoren bedanken