Veilig en vertrouwd sporten

Schaats & Inline Lansingerland streeft naar een Veilig en Vertrouwd Sportklimaat voor iedereen. Om dit te bereiken hebben wij:

Sport en Seksuele Intimidatie

Ze zouden geen enkele relatie met elkaar moeten hebben, maar het tegendeel is waar. Nog steeds vinden er binnen de sportwereld incidenten plaats variërend van seksueel getinte opmerkingen tot aanrandingen en verkrachting aan toe. Bij seksuele intimidatie gaat het niet zozeer om de trainingsomstandigheden, maar om de machtsverhoudingen tussen mensen. Minderjarigen zijn hierbij de meest kwetsbare groep.

Vaak is het zo dat gedrag niet als ongewenst wordt ervaren als het vriendelijk is bedoeld zonder enige bijbedoeling. Vanaf 1997 is de gehele sportwereld gestart met het opzetten van preventiebeleid om dit soort incidenten tegen te gaan. Ook onze vereniging voert gericht beleid op het voorkomen van seksuele intimidatie. Sporters en werkers in de sport moeten zelf op de hoogte zijn van het aandeel dat ze kunnen leveren om seksuele intimidatie tegen te gaan. Laten we met elkaar zorgdragen dat ‘onze sporters’ veilig en met plezier kunnen sporten!

Vertrouwens Contact Personen

De Vertrouwens Contact Persoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging bij ongewenst gedrag. Hij of zij biedt hulp en adviseert en stimuleert preventieve maatregelen. De VCP-ers zijn er om vragen te beantwoorden en te helpen bij klachten. Zie Veilig en vertrouwd sporten voor meer informatie.

Onze vereniging kent 2 vertrouwenscontactpersonen die je kunt benaderen als je geconfronteerd wordt met ongewenst gedrag

Menu

Word jij lid van onze club?

Geniet van schaatsen op natuurijs en op onze nieuwe inlinebaan. Doe mee aan jeugd- en volwassenlessen, wedstrijden en zomerse activiteiten zoals fietsen en droogtraining.

Laatste nieuws

Geen trainingen op 26 augustus – inline baan dicht

LET OP! Op 26 augustus is de inline baan dicht

Wij willen graag onze sponsoren bedanken