Het ontstaan van Schaats & Inline Lansingerland

Vanuit de in 1885 opgerichte IJsclub Bleiswijk werd in 1974 de Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk toegevoegd met als doel de jeugd te leren schaatsen. Later in de late jaren ’70 ontstond ook een aparte trim/schaatsvereniging voor senioren die in 1997 volledig werd opgenomen in de Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk.

Tot 2008 bestond IJsclub Bleiswijk met daarnaast Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk. Juridisch gezien was de Trainingsgroep niet zelfstandig, in werkelijkheid functioneerde zij geheel zelfstandig met een eigen bestuur en financiële verantwoording. 

 

Door de sterke groei van het aantal leden en de verschillende disciplines binnen de Trainingsgroep ontstond de wens tot een andere bestuursstructuur. Uiteindelijk is in goed overleg met elkaar besloten een nieuwe vereniging op te richten. Vervolgens is op 1 mei 2008 Schaatsvereniging Lansingerland opgericht.

Naast het schaatsen wordt het skeeleren beoefend. In de zomer is de vereniging actief in de ondersteunende sporten voor het schaatsen, zoals fietsen en droogtraining.

Schaats & Inline Lansingerland

Op 16 september 2020 is de naam van de vereniging gewijzigd in Schaats & Inline Lansingerland. Dit vanwege de nieuwe inlinepiste op Sportpark Noordrand aan de Doenkade. Hier werkt Schaats & Inline Lansingerland samen met Schaatsvereniging Rotterdam (SVR) en wielervereniging Ahoy. SIL en SVR beheren de Skeelerpiste Rottedam 

Vanaf 1 januari 2024 is het clubhuis op het Sportpark Noordrand ook ons ”home” voor bijeenkomsten en vergaderingen.

Menu

Word jij lid van onze club?

Geniet van schaatsen op natuurijs en op onze nieuwe inlinebaan. Doe mee aan jeugd- en volwassenlessen, wedstrijden en zomerse activiteiten zoals fietsen en droogtraining.

Laatste nieuws

Train de trainer (inline)

Het skeelerseizoen is begonnen! Maar niet zonder een goede voorbereiding!

Wij willen graag onze sponsoren bedanken