Langebaan combineren met Shorttrack

Een aantal (vooral jongere) leden van onze vereniging combineren het schaatsen op de langebaan vaak met shorttrack. In de praktijk sluit je dan -voor het shorttracken- vaak aan bij een naburige vereniging zoals IJVZ of IHCL. Recent waren Felice Koutstaal (in Alkmaar, 1 e plaats) en Fabiënne van der Veldt (in Enschede, 3 e plaats) succesvol tijdens shorttrackwedstrijden. Fabienne schreef een mooi verslag over haar wedstrijd in Enschede.

Ik vond de Twente bokaal echt een super leuke ervaring omdat het een erg leuk en gezellig toernooi
is.

Bij de eerste wedstrijd moest ik even wennen aan het ijs omdat het best wel glad ijs was maar dit
vond ik niet erg want het reed fantastisch. In de tweede rit besloot ik het tempo omhoog te gooien
en wat harder te rijden en toen stond ik in de A-finale. In de A-finale, bij de start, viel ik helaas in de
eerste bocht maar gelukkig werd de wedstrijd wel afgefloten en mochten we opnieuw starten.
De tweede start ging niet heel lekker waardoor ik als laatste reed. Maar toen heb ik alles op alles
gezet en het gat dicht gereden waardoor ik uiteindelijk de 3de plaats bemachtigde met zelfs ook een
nieuw PR: 50,9.

Als finale hadden we een superfinale (dezelfde finale maar dan een langere afstand nl 777m). Mijn
start was weer niet de beste maar toch ben ik door gegaan en heb ik weer de 3de plaats weten te
pakken.

Het toernooi hebben we afgesloten met de relay en daar heb ik geen andere woorden voor dan
vlekkeloos!

Wij als IHCL hadden maar twee deelnemers bij de Twente bokaal (ik en Maartje) en besloten we een
relay team te vormen met Fleur en Tirza van YVZ die ook samen aanwezig waren. Het ging gewoon
heel goed en als team waren we zeker goed ingespeeld op elkaar en hebben samen de 1ste plaats
bereikt.

Omdat ik 2e jaars D pupil ben was dit mijn eerste en laatste Twente bokaal en ik vond het
fantastisch.

Dit nieuws delen:

Ander nieuws

Train de trainer (inline)

Het skeelerseizoen is begonnen! Maar niet zonder een goede voorbereiding! Eerder berichtte we al dat de trainingen anders gaan inrichten om de inline sport met de juiste technieken aan te leren en is daarvoor een trainingsprogramma opgesteld. Om hiervoor de juiste instructies te geven, heeft de technische commissie inline afgelopen zaterdag een train de trainer bijeenkomst georganiseerd voor onze SIL trainers. Hier kwamen vooral de jeugdtrainers op af.

Lees verder »

Inschrijvingen Oomssport Jeugdskeelercup geopend

Vind je het leuk om mee te doen aan inlinewedstrijden? Het programma van de Oomssport Jeugdskeelercup is bekend. Op 4 mei zal de competitie plaatsvinden op onze eigen thuisbaan, Sportpark Noordrand. Het zou leuk zijn om daar met een grote groep SIL’ers onze vereniging te vertegenwoordigen.

Lees verder »

Wij willen graag onze sponsoren bedanken