Wedstrijd rijden

 

Twijfel je nog of je wil wedstrijdschaatsen? Door het winterseizoen heen zijn er verschillende drempelwedstrijden zodat je kunt ervaren of dit iets voor jou is. Drempelwedstrijden zijn over het algemeen voor pupillen en Junioren C. Schaats & Inline Lansingerland organiseert samen met Schaatsvereniging Rotterdam en IJsclub Otweg jaarlijks de drempelwedstrijden op de Schaatsbaan Rotterdam. Voor deze wedstrijden heb je geen licentie nodig. Je vindt alle geplande drempelwedstrijden in de agenda.

Aan het einde van elk seizoen is het mogelijk om je te meten met je trainingsmaatjes rijden de Clubkampioenschappen. 

Wedstrijd rijden is een leuke manier om je progressie te meten. Vanuit de vereniging zijn er wedstrijdrijders op alle niveaus en van alle leeftijden. Het rijden van wedstrijden is gezellig en bijna altijd in groepsverband.

Per leeftijdscategorie worden er verschillende afstanden geschaatst, welke afstanden je rijdt wisselt per week. Vanuit de vereniging is er meestal een begeleider/coach aanwezig bij de wedstrijd. Hij of zij zal ter plaatse uitleg geven, helpen, vragen beantwoorden en natuurlijk aanmoedigen! 

 

licentiehouders wedstrijden

Vind je wedstrijden rijden leuk? Dan kun je dit door middel van een wedstrijdlicentie vaker doen. Op de uithof worden er wekelijks wedstrijden georganiseerd. Afhankelijk van je leeftijd en niveau kun je je hiervoor inschrijven.

De baancommissie van de Uithof organiseert jaarlijks ook een baancompetitie. Dit zijn een aantal wedstrijden door het jaar heen waarover een klassement wordt opgemaakt met mooie prijzen. Door regelmatig wedstrijden te rijden maak je binnen S&IL ook kans op de PR-Beker. 

De snelste rijders per leeftijdscategorie van het Gewest Zuid-Holland worden jaarlijks uitgenodigd voor het Zuid-Hollands kampioenschap. Deelname aan dit kampioenschap wordt bepaald op de 500m tijd bij pupillen en de 500/1500m vanaf de junioren C.

Maar wat heb je nodig?

  • Vraag bij de baanpas het vastrecht aan. Weet je niet hoe dit moet? mail de ledenadministratie
  • Een wedstrijdlicentie kun je aanvragen via de KNSB. Deze kun je voor alle disciplines gebruiken (moet wel aangevinkt staan in Mijn KNSB)
  • Bij deze wedstrijden draag je een wedstrijdbandje. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je het juiste bandje om hebt. De coach kan je hierbij helpen.
  • Een wedstrijdpak krijg je in bruikleen van de vereniging als je wedstrijden schaatst. Kijk voor meer informatie op pagina over kleding

Inschrijven

Meerdere keren per seizoen wordt op de website van KNSB Gewest Zuid Holland het wedstrijdprogramma gepresenteerd. Daarbij geven ze ook weer in welke klasse je rijd. Hierdoor kun je zelf uitzoeken voor welke wedstrijd je kunt inschrijven. De wedstrijdklasse kan tijdens het seizoen wisselen als je onder de promotietijd rijdt.

Inschrijven voor de voor jouw bestemde wedstrijd doe je via inschrijven.schaatsen.nl. Hiervoor heb je je realatienummer van de KNSB nodig. Het systeem checkt of je voldoet aan de voorwaardes van de wedstrijd. Mocht je in het seizoen promeren, dan kan het soms even duren voordat zit is doorgevoerd. Mail dan naar bijstaand emailadres van organiserende vereniging. Kun je toch niet? Meld je dan tijdig af door naar bijstaand emailadres van organiserende vereniging. 

Menu

Word jij lid van onze club?

Geniet van schaatsen op natuurijs en op onze nieuwe inlinebaan. Doe mee aan jeugd- en volwassenlessen, wedstrijden en zomerse activiteiten zoals fietsen en droogtraining.

Laatste nieuws

Train de trainer (inline)

Het skeelerseizoen is begonnen! Maar niet zonder een goede voorbereiding!

Wij willen graag onze sponsoren bedanken