Wedstrijdverslagen Pauline inline

Pauline Tas heeft de afgelopen weken een landelijke wedstrijd (Almere) gereden en 2 Europacups (Heerde en Oostende), hieronder een verslag van haar belevenissen en mooie prestaties op de piste.

Landelijke wedstrijd Almere
Na het NK in Rotterdam heeft Pauline nog diverse wedstrijden mee gereden. Zoals de Ooms jeugd skeelercup maar ook een andere landelijke wedstrijd in Almere. Ondanks dat er minder deelnemers dan voorheen hieraan mee deden was het voor Pauline een weer mooie kennismaking dit jaar met de 1000 meter sprint. Waar zij vorig jaar lastig mee kon rijden zie je dat ze hierin zichzelf flink heeft verbeterd. Ze reed hier naar een knappe 3e plek reed ze tijdens de finale.
De puntenkoers kreeg een bijzondere wending toen  een hele groep rijders (met onder andere Pauline) eruit gehaald werd, allen op hetzelfde moment.
In het dag klassement stond Pauline op de 3e plek en kon ze naar huis met een mooie bronzen medaille.

Europacup Heerde
In Europa worden diverse inline wedstrijden gehouden waar ook Europese deelnemers aan mee doen. Dat waar je denkt als Nederlander op hoog niveau mee te kunnen doen kom je soms bedrogen uit als je tegen tegenstanders moet die de sport het gehele jaar beoefenen.
In Heerde wordt jaarlijks een 3 daags toernooi gehouden waar deze Europese rijders zich kunnen inschrijven. Zo een wedstrijd is dan fantastisch oefenmateriaal om eens te leren skeeleren op een heel ander niveau. Van SIL deed Pauline als enige mee onder de vlag van de opleidingsploeg Zuid Holland. Logerende met haar ouders op een camping vlakbij is het mogelijk tijdens regen even je terug te trekken in dit vakantiepark.
Waar ze  vorig jaar bijna 2 dagen weggeregend was, was het dit jaar 1 dag. En helaas op de favoriete afstand van pauline. De 200 meter. Deze werd 1 maal gereden en werd de finale afstand geannuleerd. Een 11e plek. Op de 500 meter liet ze haar spint capaciteiten zien en behaalde er de B finale om op de 7e plaats te eindigen.
Uiteindelijk na 3 dagen wedstrijden van onder andere een 1000 Meter, afvalkoers en puntenkoers kon ze in het klassement een 13 plek invullen.

Europacup Oostende 12-14 juli
In het weekend van 12, 13 en 14 juli werd er in Oostende, België, een Europa Cup gereden. Een inline wedstrijd van 3 dagen met diverse afstanden waar het normaal warm en zonnig is. Behalve dit weekend. Het hele jaar is het weer onbestendig en dit vraagt een hoop energie van de deelnemers.

Zo werd de flying lap op vrijdagen door regen uitgesteld naar zondag. Dus startte Pauline deze vrijdag met alleen een afvalkoers van 7 kilometer. Tijdens de kwalificatie reed ze zo goed dat ze deel kon nemen aan de a finale deze avond.
Zaterdag stond de  kwalificatie 1000 meter op het programma, maar Pauline werd helaas aangetikt waardoor ze uit balans raakte en dus niet meer goed kon aanzetten. De rit was over het algemeen qua tijd te traag voor een plek in de halve finale.
Door de regen in de ochtend was het programma ingekort en werd de puntenkoers gelijk gereden in een a en b finale. Omdat Pauline tijdens de afvalkoers een a finale had gereden mocht ze op de puntenkoers ook direct a finale rijden over een afstand van 5 kilometer.

Zondag was een dag met eindelijk zomerse temperaturen. De flying lap kwam in de ochtend aan de beurt. En ook de road race van 16 kilometer. Deze afstand heeft zij overgeslagen zodat zij ook nog aan een inline van 3 kilometer kon deelnemen die in de middag werd gehouden.  Hierbij heeft Pauline zich laten zien door ook nog de kop te pakken en dit enkele ronden vol gehouden heeft. Deze inline wordt gereden als een 3000 Meter sprint. Een afstand die niet in Nederland wordt verreden zodoende was het lastig voor Pauline te pijlen hoe ze hiervoor stond.

Terug kijkend op dit vermoeiende weekend heeft ze genoten en veel geleerd. Het is merkbaar dat Europese wedstrijden sneller gaan waarbij je ook brutaler moet zijn om je plek te veroveren op de baan. Ze vond het zo leuk dat mogelijk volgend seizoen zij graag een wedstrijd in Duitsland wil gaan rijden.

Uitslag: one lap 14e, 1000 meter 28e, afvalkoers 20e, puntenkoers 21e, 3000 inline 16e