Daikin NK Inline 9-11 mei

Op  Hemelvaartsdag 2024 was het zover. Weken lang waren vele vrijwilligers van Schaats&Inline Lansingerland (SIL) -samen met vrijwilligers van SVR en DKIJV- al bezig met de voorbereidingen. De baan was gereinigd, de belijning geplakt, de tijdmeting stond klaar: vanaf donderdag 9 mei viel alles op zijn plek.

Skeelerpiste Rotterdam was klaar om de absolute skeelertop van Nederland te ontvangen voor het Daikin NK Inline Skaten Baan en Weg 2024. Na veel regen was het voorspelde weer voor de drie wedstrijddagen fantastisch, er kon niets meer mis gaan.


Tijdens het driedaags evenement werden er Nederlandse titels vergeven op 9 verschillende onderdelen in de leeftijdscategorieën kadetten tot en met senioren. Na de officiële opening, met een opgenomen opvoering van het Wilhelmus door Davina Michelle, was het eerste onderdeel de 200m dual tijdrit. Al snel verscheen één van de SIL-leden aan de start: Pauline Tas. Een vervelende hamstring blessure had tot het laatste moment onzekerheid veroorzaakt over de deelname van Pauline, maar ze kwam goed uit de startblokken: een 6e plaats. Het werd voor haar een mooi toernooi met een bronzen medaille op de relay. Ook op de andere afstanden reed ze  mooie uitslagen: 8e op de afvalkoers, 5e op de 500m sprint, 5e op de one lap(weg). Op de 100m (op zaterdag) greep ze maar net naast de medailles met een 4e plaats. Veronica Veerkamp nam deel namens SIL bij de senioren dames en reed mooie ritten op haar thuisbaan. Haar uitslagen: een 12e plaats op de 100m en een 16e plaats op de 200m.

Chris Jansen (voorzitter van SIL) kijkt tevreden terug op een mooi toernooi met prachtige ritten. De vele complimenten over de organisatie en de goede kwaliteit van de baan (“Europees niveau”) smaken naar meer. 

Foto

Pauline Tas (nr. 570, voorste rijdster op de foto) tijdens de 500m sprint op de baan.

Dit nieuws delen:

Ander nieuws

Instapwedstrijd 14 juni (inhaalwedstrijd!) 18-20u op skeelerpiste

Op vrijdag 14 juni is de tweede instapwedstrijd van 18:00-20:00 uur op de skeelerpiste te Rotterdam. Dit is de inhaal wedstrijd van zondag 26 mei.

De rijders rijden verschillende afstanden gereden. Wij kunnen hier indien nodig ook vanaf wijken. Wij doen de eerste 2 afstanden en bij tijd over doen we de 3e afstand of iets alternatiefs.

Lees verder »

2e instap wedstrijd in het water gevallen

Vol goede moed stonden er 36 Enthousiaste deelnemers van de clubs SIL, SVR en DKIJV  aan de start op sportpark de noordrand. De wedstrijdcommissie van de skeelerpiste Rotterdam had die ochtend meerdere keren de weer app geraadpleegd en hoopte dat de buien zouden vallen na de wedstrijd

Lees verder »

Wij willen graag onze sponsoren bedanken