Goede start van het inlineseizoen voor Pauline

Vanaf 8 april startte het officiële skeeler seizoen op ons mooie sportpark Noordrand. Maar Pauline was al een maand eerder gestart met de opleidingsploeg Zuid-Holland. Haar eerste landelijke wedstrijd startte op zaterdag 6 april. Waar zij dit jaar als 1e jaars junior B mee zal rijden. Een nieuw deelnemers veld met ook oude bekenden vanuit het afgelopen jaar als kadet.

6 april was de eerste wedstrijd in de overdekte baan in Heerenveen, waar zij op de 500m sprint
gelijk liet zien dat ze kon sprinten en een 2e plek behaalde. De puntenkoers van 5 kilometer
kreeg door een vervelende val van haar team genoot een herstart. Pauline kwam niet meer op
dreef en verzuurde geheel. Een 13e plek. Wat voor deze dag resulteerde als dagklassement op
een 6e plaats.

Een week later was er een landelijke baan in Rijssen. Een zonnige maar winderige dag.
Paulines favoriete onderdeel de one lap werd gereden. 1 rondje van 200 meter. Zij behaalde
daar de 2e plaats. Minder favoriet zijn de lange afstanden en die zijn merkbaar ook lastiger voor
deze sprintster. Een afval koers van 5 kilometer stond op het programma, waarbij ze starten met
een kwalificatie. Pauline liet in de kwalificatie zien dat ze graag de finale in wilde en behaalde in
de kwalificatie een 2e plaats. In de finale, deze telt mee voor het dagklassement, reed ze
zichzelf naar een 9e plaats. En verassend genoeg zorgde deze classificering ervoor dat zij de
zilveren medaille om mocht doen! Aan het einde van de dag heeft zij met haar team genoten
deelgenomen aan de relay en behaalde ze met team opleidingsploeg Zuid-Holland een 3e plek.
Hiermee wonnen ze een verse bosvruchten cake die ze met ze allen hebben gedeeld.

Zaterdag 20 april stond zij aan de start van de marathon van de Oomsport – Skeelercup in
Gouda. Deze dag was winderig en nat dus geen ideale omstandigheden. De regen wielen onder
de skeelers voor meer grip en de rijders mochten zich verbijten in de slechte omstandigheden.
Na een half uur rijden kwam er een herstart omdat er 1 van de rijders dusdanig was gevallen en
het parcours niet kon verlaten. Na de herstart heeft Pauline alles nog gegeven wat ze in zich
had. Zodat ze na 3 kwartier kon finishen en een 3e plaats behaald in de groep junioren a&b.
De eerste komende wedstrijd is de Jeugdskeelercup wedstrijd op onze mooie piste. En daarbij
voor Pauline een goede voorbereiding op het komende Nk deze start op 9 mei op ons
sportterrein. De Jeugdskeelercup en het Nk zijn gratis toegankelijk om Pauline en
natuurlijk alle andere rijders uit onze regio volop in actie te kunnen zien.